لیست اختراعات محمد قنبريه
سيلندرگير مغناطيسي عمودكار يك نوع گريپر با قابليت نگهداشت انواع سيلندرهاي فشار بالاي گازهاي 40 ليتري در سايزها مختلف_ساخت كارخانه هاي مختلف_مي باشد. حمل سيلندرهاي اكسيژن و گازهاي N2O وگازهاي فشرده ديگر در مراكز درماني و تاسيساتي كه به تعداد زياد مورد استفاده قرار مي گيرد يكي از معضلات اساسي اپراتورهاي مربوطه بدليل وزن زياد اين سيلندرهاي فشار بالا _حدود 55 كيلوگرم _ در هنگام نقل و انتقال از فضاي باز به داخل سايتهاي استفاده مي باشد، لذا وجود وسيله اي كه بتواند هم فشار بدني وارد شده به اپراتورها بدليل وزن بالاي سيلندرها و به طبع آن آسيبهاي وارده به اندام اسكلتي اپراتورها را كاهش داده و هم از بروز هر گونه اتفاق ناگوار و فاجعه انساني بدليل افتادن يا رها شدن اين كپسولهاي فشار بالا و به طبع آن انفجارهاي وحشتناك _ همانگونه كه در پايتخت هم اخيرا شاهد فوت يكي نفر در اثر انفجار كپسول اكسيژن بوديم_ جلوگيري نمايد ضروري بنظر مي رسد. سيلندرهاي فوق داراي شكل استوانه اي با ضخامت زير 6 ميلي متر بوده و همچنين قطر آنها بسته به مارك و تكنولوژي كارخانه سازنده از 19 تا 24 سانتيمتر با ارتفاع متغير از 77 تا 153 سانتيمتر_ قسمتي از استوانه قابل گريپ كردن _ مي باشد لذا : 1)وسيله فوق بايستي داراي قابليت استفاده در انواع سايزهاي مختلف سيلندرها را داشته باشد و محدوديت استفاده در انواع سايزها را مرتفع نمايد. 2)حدالامكان داراي قابليت دوام و نگهداري آسان و طول عمر بالا بوده ومقرون به صرفه باشد. 3)قدرت چسبندگي به ديواره سيلندرها را تا ميزاني داشته باشد كه بتواند سيلندرهاي فشار بالا را بصورت عمودي جهت جلوگيري از اصابت سيلندرها و شير فلكه آنها به اطراف داشته و با كمترين فضاي موردنياز_بدليل حمل عمودي سيلندرها_عمل انتقال را تسهيل ببخشد. اختراع سيلندرگير مغناطيسي عمود كار موجب مي شود كه سيلندر توسط گريپر مغناطيسي ولتاژ پايين گرفته شده و به همان صورت ايستاده با قابليت جلوگيري از سرخوردن سيلندر استوانه اي و بدون تحمل هر گونه فشار و آسيب بدني توسط اپراتور براحتي منتقل شود. طراحي و ساخت سيلندرگير فوق مشكلات فني را با راهكارهاي فني و عملياتي مانند طراحي فكهاي درگير با بيشترين خطوط موازي عملياتي و تقسيم قطاع درگير سيلندر به دو قسمت،مرتفع نموده است.
منيفولد اتوماتيك گازهاي طبي بيمارستاني و صنعتي وسيله اي هست كه در اتاقهاي پشتيبان گازهاي فشرده طبي اكسيژن و گاز بيهوشي N2O جهت تقسيم ركهاي مصرف بين سه گروه از كپسولهاي گازهاي فشرده با فشار بالاي 120 بار بكار برده مي شود.اين وسيله موجب مي شود كه يك رك چندتايي سيلندرها به عنوان پشتيبان منبع اكسيزن اصلي بيمارستان و يا مراكز صنعتي وكارخانجات در خط منتظر پشتيباني در مواقع مورد نياز مانند زمان پيك مصرف اتاقهاي عمل و يا پيك مصرف كارخانه باشد، بطوريكه پس از تخليه اين رك فعال، منيفولد اتوماتيك گازهاي طبي بيمارستاني و صنعتي شرايطي را فراهم مي آورد كه رك دوم بطور اتوماتيك در مسير مصرف قرارابگيرد و رك دشارژ شده منتظر شارژ مجدد توسط اپراتور مي ماند. يكي از مزيتهاي موجود در منيفولد اتوماتيك گازهاي طبي بيمارستاني و صنعتي اعلام اتمام گاز در يك رك بصورت شنيداري و بصري در اتاق اپراتور بوده و اين اتفاق پس از بروي مدار آمدن رك شارژ شده داراي اولويت مصرف بعدي مي افتد،بصورتيكه هيچگونه خللي در سيستم پشتيباني گاز مصرفي مركز درماني اتفاق نمي افتد. رك دوم كه پس از دشارژشدن رك اول مسئول تامين گاز طبي اكسيژن يا گاز بيهوشي N2O بيمارستان بوده نيز پس از اتمام و دشارژ شدن جاي خود را به رك سوم آماده مصرف در مسير انتظار مي دهد. ضمن اينكه رك اول شارژ شده توسط اپراتور بصورت كاملا هوشمند در نوبت مصرف با اولويت صف قرار مي گيرد. اين چرخه ساپورت بصورت دائمي موجب سهولت در كار اپراتور مسئول سايت اكسيژن بيمارستانها و يا سايت گازهاي فشرده كارخانجات شده و ضمن اينكه بدليل دارا بودن سيستم آلارم هوشمند موجب مي شود كه در صورت تعويض نشدن و شارژ نشدن يك رك توسط اپراتور به هر دليلي،آلارم به مراتب بالاتر مركز درماني و يا صنعتي منتقل شده و تا شارژكامل ركهاي تخليه شده همچنان ادامه داشته باشد. وجود سيستم اعلام آلارم بصري در محل سايت اكسيژن و نشانگرهاي دقيق فشار ركهاي منصوب و رك اصلي ساپورتر از ديگر مزيتهاي منيفولد اتوماتيك گازهاي طبي بيمارستاني و صنعتي مي باشد به نحوي كه اپراتور از طريق چراغهاي چشمك زن دستگاه براحتي متوجه اين موضوع مي شود كه در حال حاضر كدام رك ساپورتر اصلي خط مصرف بيمارستان بوده و كدام رك قبلا دشارژ شده است.
مكانيسم تنظيم فشار موتورايز رگولاتورهاي دستگاه منيفولد گازهاي طبي، نوعي مكانيسم و نو آوري و روشي ابداعي براي تنظيم فشار رگولاتورهاي موجود در دستگاه منيفولد باكس گازهاي طبي مي باشد. با توجه به اينكه منيفولد گازهاي طبي در كليه مراكز درماني از يك قسمت اصلي بنام رگولاتور تنظيم فشار براي هر لاين تغذيه بصورت مجزا تعريف گرديده است و وظيفه اين رگولاتورها تقليل فشار ورودي منيفولد باكس از سيلندرهاي گاز فشار بالا_ با فشار حدود 120 بار_ بوده بطوريكه فشار خروجي اين رگولاتورها بسته به نوع مركز بهره بردار بين 4 تا 6 بار و يا بيشتر تنظيم ميگردد، لذا يكي از وظايف اصلي اپراتورهاي سايت گازهاي فشرده مركزي در مراكز درماني و يا حتي در كارخانجات صنعتي مجهز به اتاق سانترال گازهاي فشرده، تنظيم فشار خروجي منيفولد باكس از طريق اين رگولاتورها مي باشد. نحوه تنظيم فشار خروجي منيفولد باكسهاي سنتي و قديمي منصوب در مراكز درماني و بيمارستانها،در حال حاضر بصورت دستي بوده و اپراتورها بصورت سنتي و با چرخاندن شير فلكه چرخشي تنظيم فشار رگولاتورها و فيدبك گيري بصري از نشانگر فشار عقربه اي و با توجه به حساسيت فردي نسبت به تنظيم فشار خروجي منيفولد باكس اقدام مي نمايند. اختراع حاضر با عنوان مكانيسم تنظيم فشار موتورايز رگولاتورهاي دستگاه منيفولد گازهاي طبي با بهره گيري از مكانيسم پيشرفته و كوپلينگ موتور الكتريكي به شير فلكه رگولاتور و كنترل زمان استارت و استپ موتور و جهت چرخش آن توسط واحد پردازشگر مركزي سيستم و با توجه به مقدار فشار موجود حس شده توسط سنسورهاي فشار اقدام به تنظيم دقيق فشار مورد نياز سيستم نموده و از وجود خطاهاي پيش آمده اپراتوري در ميزان فشار تنظيم شده خروجي براي منيفولد باكس جلوگيري مي نمايد.
هدر سيلندر گيربكسي ترانسفر گاز مخصوص سيلندرهاي گازهاي فشرده بيمارستاني و صنعتي با رك مخصوص انتقال گاز فشرده يك نوع هدر گيربكس دار با قابليت نصب شدن سريع و موتورايز بر روي انواع كپسولهاي گازهاي فشرده بيمارستاني اعم از گاز اكسيژن و گاز بيهوشي N2O و يا انواع گازهاي فشرده صنعتي در مراكز صنعتي و كارخانجات مي باشد. اين هدر به نوعي طراحي و ساخته شده است كه براحتي توسط دسته آرگونوميك طراحي شده بر روي آن بوسيله اپراتور و با استفاده از يك دريل شارژي و بصورت كاملا موتورايز بر روي انواع سيلندرهاي گازهاي فشرده بيمارستاني اعم از گاز اكسيژن و گاز N2O بيهوشي و يا انواع گازهاي فشرده صنعتي نصب مي شود. دستگيره هدر با توجه به نحوه استفاده اپراتور و پس از آزمايشات مختلف و ساختن نمونه هاي متنوع به گونه اي طراحي گرديده است كه ضمن حفظ حالت تسلط كامل اپراتور بر هدر، كمترين فضاي ممكن را در قسمت پيشاني كپسول گازهاي فشرده اشغال مي كند و با توجه به نحوه نصب اين سيلندرها به ركهاي مصرف در مراكز درماني و بيمارستانها و همچنين كارخانجات پر مصرف،كه همواره در قسمت پشت سيلندر ورو به رك انتقال گازهاي فشرده_منصوب به ديوار مقابل بدليل دارا بودن فشار بالاي 120 بار در حالت شارز كامل كپسولها_قرار مي گيرد لذا اين دستگيره در سمت چپ هدر سيلندر گيربكسي ترانسفر گازهاي فشرده طراحي و در نمونه ساخته شده نيز در همان قسمت تعبيه گرديده است. با توجه به استفاده اين سيستم در مراكز درماني و بيمارستانها و يا كارخانجات پر مصرف و وجود تعداد بالاي كپسولهاي گازهاي فشرده طبي و صنعتي بصورت موازي در هر رك،لذا در طراحي و ساخت اين ركها از شيرهاي يكطرفه فشار بالا براي هر سيلندر و در پشت هر هدر بر روي رك نصب گرديده هست تا احيانا در صورت نياز به تعمير و يا تعويض هر كدام از هدر سيلندرهاي گيربكسي باز كردن آنها و تعمير يا تعويض آن امكان پذير باشد
موارد یافت شده: 4